G-ESS - Brands at WorkISO certifierad

Våra varumärken

När vi på G-ESS bedömer varumärken, fokuserar vi på kvalitet, design, säkerhet och funktion. Vi har noga valt ut de som möter våra höga krav för att du som kund ska känna dig trygg i att få de bästa varumärkena hos oss. Vi har ett gediget utbud för att kunna erbjuda ett komplett sortiment. Arbetskläder, skyddsutrustning, profilering och presentartiklar. Många uppskattar att bara behöva en leverantör till sina inköp. Allt samlat på en faktura, en kontaktperson och möjlighet att göra stora inköp som ger ännu bättre rabatter är några fördelar.

Nedan har du en lista på några av våra varumärken.


Acode

Acode – Funktionella profilkläder för jobb och fritid

Vi tror på lagerarbete och dess förmåga att inspirera till samhörighet. Genom att designa och tillverka funktionskläder för både arbete och fritid hjälper vi dig och dina kollegor att bygga en unik laganda och profilera ditt företag.

Alla Acode-plagg är utvecklade för att användas aktivt, oavsett vilket väder eller vilken utmaning du ställs inför. Därför är vi noga med att plaggen har rätt passform, rätt detaljer och ändamålsenligt design.

www.acodewear.se


Arbesko

Arbesko – Rätt skor på jobbet ger mer energi till annat, också

Vi på Arbesko är övertygade om att fötterna påverkar hur hela kroppen mår, och att rätt skor på jobbet kan innebära en påtaglig skillnad. Vårt fokus ligger därför på att utveckla skydds- och yrkesskor som ger fötterna rätt stöd och skön komfort under hela arbetsdagen. Ergonomisk riktiga skor.

Vi använder ett eget, unikt grundkoncept. Stability System – ett mycket noggrant sätt att bygga kvalitetsskor; utan genvägar och enkla lösningar. Få andra kostar på sig denna grundlighet.

www.arbesko.se


Båstad

Båstad – Skor för alla yrkesgrupper

Företaget Båstad Gruppen är ett modernt företag med långa traditioner av skotillverkning. Inriktningen är kvalitetsskor för skydds- & yrkesbruk. Båstad Gruppen är idag en av Nordens ledande leverantörer av skydds- & yrkesskor, med försäljning via återförsäljare i hela Europa. Våra största marknader finns i dagsläget i Sverige och Norge. Allting började 1907 då tillverkningen av trätofflor startade - under varumärket Båstad-Toffeln. På 80-talet styrdes verksamheten om mot skyddsskor. Fokuseringen på skyddsskor visade sig vara mycket lyckosam varför företaget fortsatte att växa.

www.bastadindustri.se


Craft

Craft – Functional sportswear

Craft är en ledande tillverkare av sportkläder. Företaget grundades av Anders Bengtsson som år 1973 började utveckla ventilerande och fukttransporterande underkläder. Craft har med åren blivit förknippat med nytänkande och kvalitet när det gäller funktionella sportkläder.

www.craft.se


D.A.D

D.A.D – Dream And Discoverar

D.A.D är ett svenskt varumärke. Sjölivsinspirerade och funktionella profilkläder för företag i framkant. Påkostade, kvalitativa plagg som alltid visar dig från din bästa sida. Oavsett hur, var eller när du väljer att synas...

www.dad-sportswear.com


Dunderdon

Dunderdon

Utvecklingen har gått från trendiga modekläder till att krydda dagens arbetskläder med designkänsla utöver det vanliga.

Varje plagg är designat för att fungera som bäst för dig som kräver det lilla extra av dina kläder, både gällande komfort och kvalitet.

www.dunderdonworkwear.com


Ernst Alexis

Ernst Alexis

Skräddarmästare Ernst Alexis Pettersson startade sitt skrädderi i början på 1900-talet. Signum för sitt skrädderi – hög kvalitet, god passform och stor noggrannhet. Dessa grundtankar och värderingar lever kvar än idag hos fjärde generationen Pettersson. Gå in och titta på deras kvalitativa sortiment.

www.ernstalexis.se


Fristads

Fristads – Arbetskläder med kvalitet, komfort & funktion

Fristads är Sveriges största tillverkare av arbetskläder. Vi har sedan 1925 erbjudit slitstarka och funktionella yrkeskläder till bl a hantverkare, industriarbetare och servicepersonal. I vårt breda sortiment ingår även varselkläder, flamskydd, profilkläder och verktygsbälten.

Företaget grundades i Fristad år 1925 av John Magnuson och ingår i Kwintet Group, som är Europas ledande leverantör av arbetskläder.

www.fristadskansas.com


Grizzly

Grizzly – Active profile outfit

Grizzly är profilprodukter för aktiva människor. Ett av marknadens största sortiment av jackor och väskor att profilera sig med, och en stor kollektion profilkläder med bra kvalitet och en enklare, sportig design. Stilrena, klassiska plagg för alla tänkbara tillfällen.

Med Grizzly är det lätt att synas. Ett imponerande stort sortiment av profilkläder – snygga, stilrena och klasiskt sportiga plagg, för äventyr i skog och mark, på land och hav eller i karriärens äventyrliga vardag.

www.grizzlycollection.com


Haglöfs

Haglöfs

Haglöfs är idag Nordens största leverantör av outdoor – produkter, och idag producerar Haglöfs över en miljon produkter om året. 1914 startade Victor Haglöfs att tillverka de första ryggsäckarna och började sälja dem i Dala bygderna till skogs folk och bönder.

Haglöfs tillverkar idag framförallt utrustning/skyddsutrustning som fungerar, och är stora inom sovsäckar, ryggsäckar, kläder och skor.

www.haglofs.se


Harvest

Harvest

James Harvets Sportswear står för profilkläder av högsta kvalitet och precision. Kvaliteten gör kläderna bekväma och slitstarka.

Kollektionen har sin bas i amerikanskt leisuremode och med sin höga kvalitet och god design så kännetecknas den väl. Harvest ingår i New Wave group som är en tillväxande koncern som skapar och utvecklar märkesvaror åt profilmarknaden och detaljhandeln.

www.jamesharvest.se


Helly Hansen Workwear

Helly Hansen workwear – Confident when it matters

På Helly Hansen är skandinavsik design grunden I allt vi gör. Det är den optimala kombinationen av målmedveten design, skydd och stil.Vi är oerhört angelägna om och stolta över att skydda och göra det möjligt för professionella användare som valt att arbeta i några av naturens tuffaste miljöer.

På Helly Hansen kompromissar vi aldrig när det gäller stil och prestanda … det är det som skandinavisk design handlar om.

www.hhworkwear.com


Jobman

Jobman – Stolta, trygga & profisionella arbetskläder

1985 grundades varumärket Jobman. Vi är i dag en av de ledande tillverkarna av arbetskläder. Sedan 2004 ingår Jobman i New Wave Group.

Jobman utvecklar och producerar arbetskläder med funktionell design och av hög kvalitet till professionella yrkesmänniskor. Produkterna marknadsförs genom ett väl utvecklat distributionsnät på en global marknad.

www.jobman.se


Jonsered

Jonsered – Why stay ordinary

I ett land som Sverige, vars landareal till 75 % upptas av skog, faller det sig naturligt att skogsindustrin är en av de viktigaste näringarna. Jakten på teknisk innovation är ett annat typiskt svenskt arv. Det är därför ingen slump att världens första lätta enmans motorsåg uppfanns i Sverige redan 1954, närmare bestämt i Jonsered, ett litet brukssamhälle inbäddat i skogslandskap någon mil nordost om Göteborg.

I vårt stora sortiment finns nu även skyddskläder och arbetskläder anpassade efter din vardag i skog och trädgård.

www.jonsered.se


Matterhorn

Matterhorn

Här finner du profilkläder som passar i många olika sammanhang, så väl på jobbet som på fritiden. Kollektionen är gjord i förstklassiga material och klassisk tidlös design.

Plaggen är väl genomtänkta för att du med färg, tryck och brodyr ska kunna skapa en profil på ditt företag.

www.matterhorn.se


New Wave

New Wave

New Wave har profilkläder med en mer exklusiv känsla. Snygga, sköna kläder för fritid och arbete. Kvaliteten är hög.

Snabba leveranser och köptrygghet har bidragit till att företaget är en mycket uppskattad leverantör i Sverige och även i delar av Europa. Inom New Wave Group finn en lång rad starka varumärken inom profilkläder och presentreklam.

www.newwave.se


Reflectil

Reflectil – High visibilty products

Varselvästar och reflexvästar är personlig skyddsutrustning som ska bäras för att skydda mot hälso- och säkerhetsrisker. Reflectil utvecklar, tillverkar och marknadsför lättare varselplagg och reflexmaterial.

Vi säljer säkerhet, våra återförsäljare säljer säkerhet och slutkunden köper säkerhet.

www.reflectil.com


Solid Gear

Solid Gear

Solid Gear är framtaget enbart för att erbjuda marknaden vad som har saknats i form av gedigen kvalitet, komfortabla produkter och konkurrenskraftiga priser.

www.solidgearfootwear.com


Texstar

Texstar

Texstar är ett svenskt företag med säte i Norrtälje, där de också har sitt lager. De som har skapat plaggen har en lång och gedigen kunskap om kläder, material och design. Inga mellanhänder - egen produktion med fabriker i Kina och ett kontor i Shanghai.

Genomgående för Texstars kläder är att det finns många funktionella lösningar och tekniska material som är hämtade från sportens och expeditionernas värld. Deras vision är att ett plagg från Texstar ska kännas lika rätt som ett plagg du själv köpt till din privata garderob.

www.texstar.se


Top Swede

Top Swede

Vi designar modellerna och utvecklar materialen i samarbete med våra fabriker för att kunna erbjuda marknaden bästa tänkbara produkter till ett gynnsamt pris. Vi kan även ta fram specialtillverkade kläder i mindre serier. Vi har agenturen för Skyddskor från Europas ledande tillverkare såsom COFRA, SIXTON och TERRA.

www.topswede.se

Box 1047, 141 21 Huddinge | Telefon: 08-449 85 70 | E-post: info@g-ess.se
Copyright © G-ESS Yrkeskläder AB | Hemsida av RK

Ansök om kundkonto